ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Rose Negroni
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει μια... ρομαντική παραλλαγή του κλασικού –και αγαπημένου μας– Negroni.
Υλικά για 1 cocktail
30ml Campari
30ml Emprire London Dry Gin
30ml Cocchi Vermouth di Torino
5ml φρέσκο ginger
3 dashes ροδόνερο
1 φλούδα λεμόνι
λίγο πάγο
Εκτέλεση:
1. Σε ένα mixing glass, ρίχνεις όλα τα υλικά και ανακατεύεις καλά.
2. Μεταφέρεις σε ένα χαμηλό ποτήρι με πάγο, γαρνίρεις με μια φλούδα λεμόνι και σερβίρεις.
Tip: Γύρω στα 1860, το cocktail Milano-Torino (μετέπειτα γνωστό ως Americano) μεσουρανούσε στο ιστορικό bar Camparino. Το cocktail περιέχει Campari, με τόπο προέλευσης το Μιλάνο, βερμούτ, που «κατάγεται» από το Τορίνο, και σόδα. Το 1919, όμως, ο Κόμης Negroni ζήτησε από τον bartender Fosco Scarselli να προσθέσει gin αντί για σόδα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα από τα πλέον κλασικά cocktail.