Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

3 φλιτζάνες ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 φλιτζάνα γεμάτη φρέσκο χυμό πορτοκάλι

400 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου (αγελάδος οπωσδήποτε)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 σφηνάκι κονιάκ ή μπράντι

10 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο η

ζύμη να μη μας κολλάει στα χέρια (γύρω στο 1 κιλό)

400γρ. κουβερτούρα (την λιώνουμε σε μπεν-μαρί)

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, το εσάνς και λίγο αλεύρι (μια χούφτα) και ομογενοποιούμε το μείγμα με το μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, αλλά τώρα ανακατεύουμε με το χέρι μας και όχι πια με το μίξερ. Όταν η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει στα χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι και την αφήνουμε κανένα 20λεπτο να ξεκουραστεί.

2. Στην συνέχεια, παίρνουμε κομμάτι κομμάτι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε φύλλο πάχους ½  εκατοστό. Κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά και όταν κρυώσουν βουτάμε το μισό τους μέρος σε λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε ετοιμάσει σε μπεν-μαρί. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή τα σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...