Λουκάνικα γαλοπούλας με μάραθο - AllYou.gr

Search

Λουκάνικα γαλοπούλας με μάραθο

Μια εύκολη και γρήγορη λιχουδιά για το κυριακάτικο τραπέζι σου.

22 Νοεμβρίου 2015

Υλικά για 6 μερίδες

250 γρ. λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρές φέτες

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου  

1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο 

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο

1 1/2 φλ. γάλα 

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1 καρβέλι ψωμί κομμένο σε κύβους 

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνεις ένα ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνεις 1 κ.σ. λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ψήνεις για 25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας λίγο, μέχρι το κρεμμύδι να χρυσίσει. 

2. Προσθέτεις το σέλερι, το φασκόμηλο, το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρεύεις για 5 λεπτά ακόμα.

3. Αποσύρεις το ταψί από τη φωτιά και προσθέτεις το γάλα, το ζωμό του κοτόπουλου, το ψωμί και τα λουκάνικα. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις αλάτι και λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι και τοποθετείς το ταψί και πάλι στο φούρνο.

4. Ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζεις το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις. Μετά από 30 λεπτά, βγάζεις το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις να ψήνεις για 40 λεπτά ακόμα. 

Tip: Με μόνο 240 θερμίδες ανά μερίδα, αυτό το πιάτο σηκώνει... επαναληπτικό γύρο!

Πηγή: www.gaiahealthblog.com

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!