Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Λουκάνικα γαλοπούλας με μάραθο

Μια εύκολη και γρήγορη λιχουδιά για το κυριακάτικο τραπέζι σου.


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

250 γρ. λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μικρές φέτες

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

2 φλ. σέλερι ψιλοκομμένο

1 1/2 κ.γ. σπόρους μάραθου  

1 κ.σ. ξερό φασκόμηλο 

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο

1 1/2 φλ. γάλα 

1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1 καρβέλι ψωμί κομμένο σε κύβους 

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις τον φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνεις ένα ταψί. Στη συνέχεια, ρίχνεις 1 κ.σ. λάδι, προσθέτεις το κρεμμύδι και λίγο αλάτι και ψήνεις για 25 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας λίγο, μέχρι το κρεμμύδι να χρυσίσει. 

2. Προσθέτεις το σέλερι, το φασκόμηλο, το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου και μαγειρεύεις για 5 λεπτά ακόμα.

3. Αποσύρεις το ταψί από τη φωτιά και προσθέτεις το γάλα, το ζωμό του κοτόπουλου, το ψωμί και τα λουκάνικα. Ανακατεύεις καλά, προσθέτεις αλάτι και λίγο φρέσκο μαύρο πιπέρι και τοποθετείς το ταψί και πάλι στο φούρνο.

4. Ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι, σκεπάζεις το σκεύος με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις. Μετά από 30 λεπτά, βγάζεις το αλουμινόχαρτο και συνεχίζεις να ψήνεις για 40 λεπτά ακόμα. 

Tip: Με μόνο 240 θερμίδες ανά μερίδα, αυτό το πιάτο σηκώνει... επαναληπτικό γύρο!

Πηγή: www.gaiahealthblog.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»