ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα BBQ
Αυτό το γεύμα θα σε… διακτινίσει στα όμορφα καλοκαιρινά μεσημέρια στη βεράντα σου. Ευτυχώς, το μπαρμπεκιού είναι και χειμερινό γαστρονομικό «σπορ».
Υλικά για 4 μερίδες
1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια
2 κ.σ κέτσαπ
1 κ.σ μουστάρδα Dijon
2 κ.γ μέλι
1 κ.γ ελαιόλαδο
1 κ.γ σος σόγιας
λίγο βαλσάμικο ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας και χτυπάς καλά με ένα πιρούνι, για να φτιάξεις τη σάλτσα barbecue.
2. Βάζεις ένα τηγάνι στη φωτιά και ρίχνεις μέσα τα παϊδάκια. Τα ψήνεις για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, χαμηλώνεις λίγο τη φωτιά και τα ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Περιχύνεις τα παϊδάκια με τη μισή σάλτσα barbecue. Τα αναποδογυρίζεις και ρίχνεις και την υπόλοιπη σος. Μαγειρεύεις για ακόμη 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και σερβίρεις.
Tip: Χρησιμοποίησε για το μέλι το ίδιο κουτάλι που χρησιμοποίησες για το λάδι. Το λάδι θα βοηθήσει το μέλι να γλιστρήσει πιο εύκολα στο μπολ σου, χωρίς να κολλάει.
Πηγή: www.foodnetwork.com
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ