ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Χορτοφαγική παέγια
Μπορεί οι λάτρεις του surf 'n' turf να λατρεύουν την αυθεντική παέγια, όμως η αγαπημένη ισπανική συνταγή γίνεται ένα υπέροχο πιάτο και για χορτοφάγους.
Υλικά για 6 μερίδες
1/2 κόκκινο (ή κανονικό) κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο
1 1/2 φλ. ρύζι Basmati
2 1/2 φλ. ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. αρακά
2 κ.σ. κόκκινο ξύδι
4 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 1/2 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.γ. κουρκουμά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κρεμμύδι και το αφήνεις να μαλακώσει για 5 λεπτά. Ρίχνεις τις πιπεριές και τα μανιτάρια, αλατίζεις και τα ψήνεις μέχρι να μαλακώσουν, για 3-4 λεπτά. Τέλος, προσθέτεις το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά και τα μαγειρεύεις για ένα ακόμη λεπτό.
2. Ρίχνεις το ρύζι και μετά το ζωμό, τις ντομάτες και λίγο ακόμη αλάτι. Περιμένεις να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά.
3. Προσθέτεις τον αρακά, το ξύδι και 2 κ.σ. από το μαϊντανό. Σπεπάζεις την παέγια και την αφήνεις να ψηθεί για ακόμη 5 λεπτά. Αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά και αφήνεις την παέγια να κρυώσει λίγο. Σερβίρεις γαρνίροντας τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Tip: Aν θέλεις να κάνεις την παέγια σου πιο πράσινη, πρόσθεσε 1 φλ. σπανάκι ή αγκινάρες.
Πηγή: www.hellofresh.co.uk