ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κοτόπουλο στιφάδο με ρεβίθια
Μια αμιγώς χειμερινή συνταγή, που μοιάζει με κοτόσουπα αλλά δεν είναι!
Υλικά για 4 μερίδες
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα
2 φλ. ζωμό κοτόπουλο
1 φλ. νερό
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα
1 καρότο κομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6 μικρές ντομάτες
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 κ.γ. κάρυ
μια κονσέρβα ρεβύθια
2 φέτες προσούτο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Αναμειγνύεις σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο, τον ζωμό και το νερό. Βράζεις σε μέτρια φωτιά, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και ψήνεις μέχρι το κοτόπουλο να πάρει χρώμα, για 35 λεπτά.
2. Χωρίζεις το κοτόπουλο από το ζωμό και τα τοποθετείς σε διαφορετικά μπολ. Αφήνεις τον ζωμό να «ξεκουραστεί» για μερικά λεπτά. Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια.
3. Μεταφέρεις τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτεις το κρεμμύδι, το καρότο, το μαϊντανό, τα ρεβύθια, τις ντομάτες, την πάπρικα και το κάρυ και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
4. Προσθέτεις το κοτόπουλο και το προσούτο και μαγειρεύεις για ακόμη 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις, γαρνίρεις με τον μαϊντανό και σερβίρεις.
Tip: Aν θέλεις το στιφάδο σου να γίνει πιο πηχτό, πρόσθεσε λίγο γιαούρτι ή γάλα καρύδας και άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση, προτού το αποσύρεις από τη φωτιά.
Πηγή: www.thehungrygoddess.com