ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Burger με χοιρινό
Στην θέση του κλασικού κιμά, εμείς χρησιμοποιούμε βραστό χοιρινό με μπαχαρικά, κομμένο σε μικρά κομμάτια και φτιάχνουμε το ένα ζουμερό και πρωτότυπο burger!
Υλικά για 6 μερίδες
500g χοιρινό (κομμένο σε 3 κομμάτια)
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
1/4 φλ. κέτσαπ
1/4 φλ. ξίδι
1/8 φλ. πελτέ τομάτας
1/8 φλ. νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. σάλτσα barbecue
6 ψωμάκια για burger
1 φλ. σαλάτα λάχανο-καρότο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. μαγιονέζα
Εκτέλεση:
1. Ρίχνεις σε ένα σκεύος το αλάτι, την πάπρικα, το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι. Στην συνέχεια, προσθέτεις το κρέας και τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζεις και ψήνεις για 6-8 ώρες.
2. Αφαιρείς το κρέας από την κατσαρόλα και το καθαρίζεις από τα κόκαλα. Το αφήνεις να κρυώσει για 10 λεπτά. Με την βοήθεια ενός πιρουνιού, το χωρίζεις σε πολύ μικρά κομμάτια, το ξαναρίχνεις στην σάλτσα και ανακατεύεις καλά.
3. Σε ένα μπολ, χτυπάς καλά τη μαγιονέζα, το λεμόνι και το μηλόξυδο και, έπειτα, ρίχνεις το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύεις, ώστε η σάλτσα να πάει παντού.
4. Ανοίγεις τα ψωμάκια για burger και σε αυτά μοιράζεις το χοιρινό. Από πάνω, βάζεις τη σαλάτα και καλύπτεις με το ψωμί.
Tip: Μην αντιστέκεσαι... σε αυτό το burger! Σου δίνει μόνο 240 θερμίδες ανά μερίδα.
Πηγή: www.prevention.com