ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σαλάτα με αντίδια και εσπεριδοειδή
Η απόλυτη γλυκόξινη απόλαυση έρχεται σήμερα στο τραπέζι σου!
Υλικά για 4 μερίδες
700g εσπεριδοειδή καθαρισμένα, κομμένα σε ροδέλες και τέταρτα
1/4 φλ. μαγιονέζα
1/4 φλ. χυμό εσπεριδοειδών
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κατσαρά αντίδια καθαρισμένα
150g ραντίτσιο
175g μάραθος καθαρισμένος και κομμένος σε λεπτές φέτες
Λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ανακατεύεις καλά το χυμό λεμονιού με το χυμό εσπεριδοειδών και τη μαγιονέζα. Στη συνέχεια, προσθέτεις το μέλι και ανακατεύεις μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Προσθέτεις σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζεις να χτυπάς καλά. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τη βινεγκρέτ για λίγο στην άκρη.
2. Σε ένα μπολ, ρίχνεις τα αντίδια, το ραντίτσιο, το μάραθο και τα εσπεριδοειδή. Περιχύνεις με το μισό ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις την υπόλοιπη βινεγκρέτ, ανακατεύεις και σερβίρεις.
Tip: Για να κάνεις τη βινεγκρέτ πιο ξινή, πρόσθεσε 1 κ.σ. χυμό λεμόνι επιπλέον στο μείγμα.
Πηγή: www.seriouseats.com