ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρέμα σοκολάτας με μαγιονέζα
Ναι, η μαγιονέζα ταιριάζει με όλα -ακόμα και με τη σοκολάτα.
Υλικά για 6 μερίδες
1 φλ. γάλα
2/3 φλ. μαγιονέζα
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. στιγμαίο καφέ
1 φλ. σταγόνες κουβερτούρας
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το γάλα, τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τον καφέ. Χτυπάς τα υλικά καλά με ένα σύρμα μέχρι να αρχίζει να βράζει και μαγειρεύεις μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα, για περίπου 5 λεπτά.
2. Αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτεις τις σταγόνες κουβερτούρας και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύεις με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μοιράζεις το μείγμα σε 6 βάζα (ή μπολ) και τα βάζεις στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Tip: Για να κάνεις πιο ελαφριά τη γεύση αυτής της λαχταριστής, πλούσιας κρέμας, προτίμησε να την σερβίρεις λίγα μύρτιλλα ή βατόμουρα.
Πηγή: www.foodnetwork.com
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν