ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ποπ κορν με κόκκινο πιπέρι και λάιμ
Τα σπιτικά movie nights μόλις απέκτησαν το ιδανικό σνακ!
Υλικά για 6 μερίδες
1/4 φλ. ηλιέλαιο
1/2 φλ. ποπ κορν (μη αποφλοιωμένο καλαμπόκι)
1 1/4 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 1/4 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. χοντρό αλάτι
1/2 λάιμ στυμμένο
1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ανακατεύεις το ξύσμα του λάιμ, το πιπέρι, το αλάτι και το κύμινο.
2. Ζεσταίνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, ρίχνεις τους σπόρους του καλαμποκιού και σκεπάζεις την κατσαρόλα. Περιμένεις μέχρι να «σκάσει» το ποπ κορν και αποσύρεις από τη φωτιά.
3. Όσο είναι ζεστό το ποπ κορν, το πασπαλίζεις με το μείγμα των μπαχαρικών, περιχύνεις με το χυμό λάιμ και σερβίρεις.
Tip: Ποιο είναι το μυστικό για τραγανό ποπ κορν; Όσο «σκάνε» οι σπόροι, φρόντισε να κουνάς συνέχεια την κατσαρόλα, με το καπάκι ελάχιστα ανοιχτό, ώστε να φεύγει ο ατμός.
Πηγή: www.marthastewart.com
SELECTIONS
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ
- «Ανοίξτε τα μάτια σας και βρείτε ομορφιά εκεί που συνήθως δεν την περιμένετε» Jean-Paul Gaultier
- Η Gigi Hadid μας ταξιδεύει νοσταλγικά στο 1930
- Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς