ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αυτήν την εβδομάδα, ο Μάριος Ηλιόπουλος μάς φτιάχνει Mediterranean Three To One
O head bartender του 6 d.o.g.s. μάς σερβίρει ένα «ξεχασμένο» cocktail με άρωμα Μεσογείου, βγαλμένο από τις σελίδες του νέου cocktail menu που έρχεται σύντομα στον Κήπο!
Υλικά για 1 cocktail
60ml Monkey Shoulder Blended Malt
20ml Marie Brizard Apry Liqueur
10ml cordial κυδώνι
Chinotto
1 φλούδα περγαμόντου
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ βάζεις όλα τα υλικά εκτός από το Chinotto και χτυπάς καλά.
2. Σουρώνεις το περιεχόμενο του σέικερ σε ένα χαμηλό ποτήρι, τύπου Old Fashioned.
3. Απογεμίζεις με το Chinotto, γαρνίρεις με τη φλούδα περγαμόντου και σερβίρεις.
Tip: Το Chinotto (Κινότο) είναι ένα αναψυκτικό με βάση το νεράντζι. Γνωστό για την χαρακτηριστική γλυκόπικρη γεύση του, παρασκευάζεται και πωλείται στην γειτονική Ιταλία και την Μάλτα από τη δεκαετία του 1950. Εδώ θα το βρεις σε μεγάλες κάβες.