Λαβράκι σε κρούστα αλατιού - AllYou.gr

Search

Λαβράκι σε κρούστα αλατιού

Είσαι έτοιμη να βγάλεις... λαβράκι από μια στήλη άλατος; Αν ναι, τότε θα λατρέψεις αυτήν την πανεύκολη συνταγή!

17 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 4 μερίδα

6 ασπράδια αβγού

3 φλ. χοντρό αλάτι

1 ολόκληρο φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές ροδέλες

6 κλωναράκια θυμάρι

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC. 

2. Χτυπάς καλά τα ασπράδια σε μίξερ μέχρι να δημιουργήσεις μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτεις το αλάτι και ανακατεύεις απαλά με μiα σπάτουλα. 

3. Γεμίζεις την κοιλιά του ψαριού με 3 κλωναράκια θυμάρι, τις μισές φέτες λεμονιού και λίγο πιπέρι.

4. Στρώνεις μια λαδόκολα σε ένα ταψί και το καλύπτεις με μια παχιά στρώση αλατιού, για να δημιουργήσεις τη βάση στην οποία θα ακουμπήσεις το ψάρι σου. Μεταφέρεις το λαβράκι στο ταψί και ρίχνεις λίγο ακόμα πιπέρι. Καλύπτεις το λαβράκι με το υπόλοιπο λεμόνι και θυμάρι. Σκεπάζεις το ψάρι με το υπόλοιπο αλάτι, φροντίζοντας να μην αφήσεις κενά και αφήνοντας την ουρά του ακάλυπτη.

5. Ψήνεις στο φούρνο για 35 λεπτά. Αποσύρεις το σκεύος και με ένα μεγάλο πιρούνι ή μαχαίρι σπας την κρούστα του αλατιού. Αφαιρείς το αλάτι από το δέρμα του ψαριού και σερβίρεις.

Tip: Για να απογειώσεις γευστικά αυτό το πιάτο, συνόδευσε το λαβράκι με ένα ποτήρι Chardonnay ή Ασύρτικο. Καλή όρεξη!

Πηγή: www.marthastewart.com