ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Παπαρδέλες με κρέμα γάλατος, πράσο και μπέικον
Απόψε, σου σερβίρουμε μια διαφορετική, ελαφριά και λαχταριστή χειμωνιάτικη καρμπονάρα!
Υλικά για 6 μερίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
4 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
λίγο αλάτι
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
450g παπαρδέλες
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το μπέικον και σοτάρεις μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνεις τα πράσα, αλατοπιπερώνεις και δυναμώνεις λίγο τη φωτιά. Μαγειρεύεις μέχρι να ροδίζουν και να μαλακώσουν λίγο τα πράσα, για άλλα 5-8 λεπτά. Περιχύνεις με την κρέμα γάλακτος και 1/2 φλ. νερό. Αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση, έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
2. Ετοιμάζεις τις παπαρδέλες με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνεις και κρατάς 2 φλ. από το ζουμί τους.
3. Ρίχνεις τις παπαρδέλες, την παρμεζάνα και 1 φλ. από το ζουμί τους στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά. Δυναμώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το υπόλοιπο ζουμί που έχεις κρατήσει. Ανακατεύεις, αφήνεις τη σάλτσα να πήξει ελαφρά και σερβίρεις.
Tip: Κάνε πιο light την μακαρονάδα σου ανταλλάσσοντας την κρέμα γάλακτος με λίγο γιαούρτι ή γάλα.
Πηγή: www.bonappetit.com
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν