Παπαρδέλες με κρέμα γάλατος, πράσο και μπέικον - AllYou.gr

Search

Παπαρδέλες με κρέμα γάλατος, πράσο και μπέικον

Απόψε, σου σερβίρουμε μια διαφορετική, ελαφριά και λαχταριστή χειμωνιάτικη καρμπονάρα!

18 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 6 μερίδες

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

4 φέτες μπέικον κομμένο σε κύβους του 1 εκ.

2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες

λίγο αλάτι

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

450g παπαρδέλες

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το μπέικον και σοτάρεις μέχρι να γίνει τραγανό, περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνεις τα πράσα, αλατοπιπερώνεις και δυναμώνεις λίγο τη φωτιά. Μαγειρεύεις μέχρι να ροδίζουν και να μαλακώσουν λίγο τα πράσα, για άλλα 5-8 λεπτά. Περιχύνεις με την κρέμα γάλακτος και 1/2 φλ. νερό. Αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση, έπειτα χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.

2. Ετοιμάζεις τις παπαρδέλες με βάση τις οδηγίες που θα βρεις στη συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνεις και κρατάς 2 φλ. από το ζουμί τους.

3. Ρίχνεις τις παπαρδέλες, την παρμεζάνα και 1 φλ. από το ζουμί τους στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά. Δυναμώνεις τη φωτιά και προσθέτεις το υπόλοιπο ζουμί που έχεις κρατήσει. Ανακατεύεις, αφήνεις τη σάλτσα να πήξει ελαφρά και σερβίρεις.

Tip: Κάνε πιο light την μακαρονάδα σου ανταλλάσσοντας την κρέμα γάλακτος με λίγο γιαούρτι ή γάλα.

Πηγή: www.bonappetit.com