ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σούπα γλυκοκολοκύθας
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 κιλό γλυκοκολοκύθα κομμένη σε μεσαίους κύβους
4 πράσα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
4 καρότα κομμένα στα 4
2 πατάτες κομμένες σε μεσαίους κύβους
2 κουταλιές βούτυρο για σοτάρισμα
½ κούπα ελαιόλαδο
1 κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και light)
1 γιαούρτι 200γρ. για το σερβίρισμα
Αλάτι
Γλυκιά πάπρικα
Μια κουταλιά σούπας τριμμένο τζίντζερ (κατά προτίμηση φρέσκο)
Ένα κύβο λαχανικών
Εκτέλεση:
1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε τη γλυκοκολοκύθα, τα πράσα, τα καρότα και τις πατάτες. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάσουμε τα λαχανικά και λίγο παραπάνω. Βάζουμε αλάτι κατά προτίμηση και τον κύβο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
2. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά με το ζουμάκι τους είτε με ραβδομπλέντερ, είτε στο γνωστό ζαβολάκι, είτε σε μπλέντερ, τόσο όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βάζουμε όλο το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά.
3. Σερβίρουμε τη σούπα μας, προσθέτοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά σούπας γιαούρτι (δεν το ανακατεύουμε), και λίγη γλυκιά πάπρικα.
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου