Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σούπα με κουνουπίδι και salsa αβοκάντο

Ταιριάζει το κρεμμώδες αβοκάντο με το ιδιαίτερο και «παρεξηγημένο» κουνουπίδι; Κι όμως, ναι! Αυτός ο θεϊκός συνδυασμός μάλιστα θα σε γεμίσει απόλαυση, θα σε χορτάσει και θα σε εντυπωσιάσει!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

* Για τη σούπα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 στικ σέλερι, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 κ.γ. μπούκοβο 

1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου, κοπανισμένους

1 μεσαία πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

1 κουνουπίδι χωρίς το κοτσάνι του, κομμένο σε μπουκέτα 

1 λίτρο ζωμός λαχανικών 

* Για τη salsa

1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους

25g φουντούκια, καβουρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια

40ml φρέσκο χυμό λάιμ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σέλερι, το μπούκοβο και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις τα λαχανικά να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να χρυσίσει, περίπου 10 λεπτά. Ρίχνεις το σκόρδο και την πατάτα και τα αφήνεις να ψηθούν για 5-6 λεπτά ακόμη, προτού ρίξεις το κουνουπίδι, χαμηλώσεις τη φωτιά και καλύπτεις το φαγητό με το ζωμό λαχανικών.

2. Αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Στη συνέχεια, μεταφέρεις το μισό μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάς μέχρι να γίνει μια απαλή σούπα. Αλατοπιπερώνεις. Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

3. Ρίχνεις τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα και προσθέτεις όλα τα υλικά για τη salsa. Μοιράζεις τη σούπα σε μπολ, γαρνίρεις με λίγο αβοκάντο, φουντούκια και μπούκοβο και σερβίρεις.

Tip: Αν δεν θέλεις να βάλεις ζωμό λαχανικών, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με νερό.

Πηγή: www.countryandtownhouse.co.uk 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

CELEBS

Κατερίνα Παπουτσάκη: Η απάντηση για τη σχέση της με τον Θοδωρή Μαραντίνη

«Δεν περνάω και την πιο εύκολη περίοδο της ζωής μου»

VIRAL

Η Μαρίνα Σάττι σε μια live διασκευή του «Στης Νάουσας Στο Κάστρο» λίγο πριν την αναχώρησή της για τη Eurovision

Διαθέσιμο στο επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube ένα δεύτερο βίντεο από τη σειρά #EurovisionALBM