ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κανελόνια με καπνιστή γαλοπούλα, καλαμπόκι και τυρί
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
1 συσκευασία κανελόνια
1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 200ml
Για τη σάλτσα της βάσης:
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 φρέσκιες ντομάτες κομμένες τριμμένες
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την γέμιση:
300 γρ. γαλοπούλα καπνιστή (τύπου φουαντρέ) κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
200 γρ. σπόρους καλαμποκιού κατεψυγμένο
200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο + 100 γρ. για να το ρίξουμε πάνω τους στο τέλος
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
Πολύ λίγο ελαιόλαδο
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα βάσης για τα κανελόνια μας, σοτάροντας το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτοντας την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Την βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ.
2. Συνεχίζουμε με την ετοιμασία της γέμισης, σοτάροντας στο λάδι την γαλοπούλα με το καλαμπόκι και την πιπεριά για 5-6 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
3. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας ένα-ένα με την βοήθεια της λαβής ενός κουταλιού και τοποθετώντας τα πάνω στην σάλτσα που έχουμε βάλει στο πυρέξ. Όταν τα γεμίσουμε, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και με μπόλικο τυρί (100γρ.) από πάνω.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 25 περίπου λεπτά, σε αντιστάσεις και χαμηλά στο φούρνο τοποθετημένα.