Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κανελόνια με καπνιστή γαλοπούλα, καλαμπόκι και τυρί - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κανελόνια με καπνιστή γαλοπούλα, καλαμπόκι και τυρί

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 

23 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά:

1 συσκευασία κανελόνια

1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά 200ml

Για τη σάλτσα της βάσης:

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 φρέσκιες ντομάτες κομμένες τριμμένες

1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την γέμιση:

300 γρ. γαλοπούλα καπνιστή (τύπου φουαντρέ) κομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια

200 γρ. σπόρους καλαμποκιού κατεψυγμένο

200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο + 100 γρ. για να το ρίξουμε πάνω τους στο τέλος

1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη

1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.

Πολύ λίγο ελαιόλαδο

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη σάλτσα βάσης για τα κανελόνια μας, σοτάροντας το κρεμμύδι και στην συνέχεια προσθέτοντας την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Την βράζουμε για 5 λεπτά περίπου και την ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ.

2. Συνεχίζουμε με την ετοιμασία της γέμισης, σοτάροντας στο λάδι την γαλοπούλα με το καλαμπόκι και την πιπεριά για 5-6 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά.

3. Αρχίζουμε να γεμίζουμε τα κανελόνια μας ένα-ένα με την βοήθεια της λαβής ενός κουταλιού και τοποθετώντας τα πάνω στην σάλτσα που έχουμε βάλει στο πυρέξ. Όταν τα γεμίσουμε, τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και με μπόλικο τυρί (100γρ.) από πάνω.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, για 25 περίπου λεπτά, σε αντιστάσεις και χαμηλά στο φούρνο τοποθετημένα.

Hot αυτή τη στιγμή!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά του σεξισμού

Η μειωτική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες, «καλύπτει» ψυχικές ανισορροπίες, υποστηρίζουν Αμερικανοί ειδικοί.
ΜΟΔΑ

Aυτές είναι οι καλύτερες μίνι τσάντες της αγοράς

Όσο πιο μικρές, τόσο το καλύτερο!
BEAUTY TIPS

5 tips για τέλειες μπούκλες

Έτσι θα διατηρήσεις τις μπούκλες σου άψογες πρωί-βράδυ!
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 τροφές που είναι καλύτερο να τρως με τη φλούδα

Ξύσε (την), φάε και κερδίσε, τονίζουν οι διατροφολόγοι.
ΕΓΩ

Γιατί δεν πρέπει να μιλάς στον προϊστάμενό σου για το στρες

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τη γκρίζα ζώνη στη σχέση σου με το αφεντικό σου.
FASHION TRENDS

5 χρωματικοί συνδυασμοί για να δοκιμάσεις τώρα

Τα αντίθετα έλκονται να ξέρεις…