Χοιρινό κατσαρόλας με κάστανα - AllYou.gr

Search

Χοιρινό κατσαρόλας με κάστανα

Ένα πιάτο –κυριολεκτικά– γλυκό, τρυφερό και υπέροχο για να «κλείσεις» γευστικά αυτή τη χρονιά.

31 Δεκεμβρίου 2015

Υλικά για 8 μερίδες

2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη

2 κ.σ. χοντρό αλάτι

πιπέρι

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο

3 φλ. ζωμό κοτόπουλου

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

3 κλωναράκια θυμάρι

680g γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

450g κάστανα, ψημένα και ξεφλουδισμένα

Εκτέλεση:

1. Αλατοπιπερώνεις το χοιρινό. Ζεσταίνεις ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζεις το χοιρινό και προσθέτεις 1/2 φλ. νερό. Μαγειρεύεις μέχρι να εξατμιστεί το νερό, περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώνεις τη φωτιά και ψήνεις το κρέας μέχρι να ροδίσει, για άλλα 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζεις και μαγειρεύεις για 5 λεπτά κόμη.

2. Ρίχνεις το κρεμμύδι στο τηγάνι και σοτάρεις μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτεις το ζωμό, το κρασί, το μαϊντανό και το θυμάρι και αφήνεις το φαγητό να πάρει μια βράση. Σκεπάζεις και χαμηλώνεις κι άλλο τη φωτιά, αναποδογυρίζοντας το χοιρινό ανά διαστήματα, για 2,5 ώρες. Τέλος, ρίχνεις τις γλυκοπατάτες και τα κάστανα, ξανασκεπάζεις και ψήνεις το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν για άλλα 30 λεπτά. 

3. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις το χοιρινό σε μια επιφάνεια κοπής. Αφήνεις το κρέας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Παράλληλα, μεταφέρεις τις πατάτες και τα κάστανα σε μια πιατέλα και το ζουμί του φαγητού σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνεις τις πατάτες και τα κάστανα.

4. Κόβεις το χοιρινό σε κομμάτια και το τοποθετείς πάνω από τα λαχανικά. Γαρνίρεις με λίγο θυμάρι ή μαϊντανό και σερβίρεις μαζί με το ζουμί που έχεις κρατήσει.

Tip: Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με φρουτένια αρώματα θα αναδείξει τη γεύση του χοιρινού και της γλυκοπατάτας.

Πηγή: www.foodandwine.com

×
Alterra