Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σαλάτα με παστινάκι, καρότο και ρόδι

Μετά το πρωτοχρονιάτικο γαλατικό τσιμπούσι, μπαίνουμε ξανά σε πρόγραμμα, με μια χορταστική και πεντανόστιμη χειμερινή σαλάτα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

*Για τη σαλάτα

4 παστινάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ

4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε στικ

1 παντζάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές φέτες

8 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μελάσα ροδιού

2 κ.γ. σπόρους κύμινου

1 κ.σ. φουντούκια

2 μανταρίνια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλκομμένο

αλάτι, πιπέρι

*Για το ντρέσινγκ

1 κ.σ. μελάδια ροδιού

2 κ.σ. ξίδι

2 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη

3 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτεις το ελαιόλαδο και τη μελάσα ροδιού και ανακατεύεις. Στρώνεις μια λαδόκολλα σε ένα ταψί. Μεταφέρεις τα λαχανικά στο ταψί, αλατοπιπερώνεις και πασπαλίζεις με το κύμινο, Καλύπτεις το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο και ψήνεις στο φούρνο για 30 λεπτά στους 200οC. Τέλος, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο, αναποδογυρίζεις τα λαχανικά και ψήνεις για άλλα 10 λεπτά προτού τα αποσύρεις από τη φούρνο, τα μεταφέρεις σε μια πιατέλα και τα αφήσεις να κρυώσουν.

2. Βάζεις τα φουντούκια στο ταψί που είχες τα λαχανικά και τα ψήνεις για 5 λεπτά. Αποσύρεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν και τα ρίχνεις στην πιατέλα με τα λαχανικά.

3. Φτιάχνεις το ντρέσινγκ: χτυπάς καλά τη μελάσα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το κύμινο. Αλατοπιπερώνεις και χτυπάς. Περιχύνεις τη σαλάτα με το ντρέσιγνκ και ανακατεύεις καλά ώστε να πάει παντού. Προσθέτεις το μανταρίνι και το μαϊντανό και σερβίρεις.

Tip: Δεν έχεις μελάσα; Στη θέση της, ανάμειξε τρία μέρη μαύρη ζάχαρη με ένα μέρος στιγμιαίο καφέ.

Πηγή: www.kelliesfoodtoglow.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.