Ανοιχτό σάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα - AllYou.gr

Search

Ανοιχτό σάντουιτς με τόνο και μαγιονέζα

Τόνος, τυρί και η πιο ιδιαίτερη μαγιονέζα που έχεις δοκιμάσει φτιάχνουν σήμερα το ιδανικό πιάτο για brunch!

03 Ιανουαρίου 2016

Υλικά για 4 μερίδες

*Για τη μαγιονέζα

1/2 φλ. μαγιονέζα

1/2 φλ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

*Για το σάντουιτς

4 φιλέτα τόνου (περίπου 100g το καθένα)

1/4 φλ. ελαιόλαδο 

4 κ.γ. μυρωδικά Προβηγκίας

4 φέτες λευκό τσένταρ

1 τσιαπάτα, κομμένη στη μέση και στη συνέχεια σε 4 κομμάτια

2 φλ. ρόκα, ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις τη μαγιονέζα χτυπώντας καλά σε ένα μπολ τη μαγιονέζα με το τουρσί.

2. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνεις τον τόνο, ρίχνεις τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Βάζεις τον τόνο στο τηγάνι και ψήνεις για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια, καλύπτεις τα φιλέτα με το τυρί και ψήνεις για 1 ακόμη λεπτό. Αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά.

3. Αλείφεις την ψίχα του ψωμιού με ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Βάζεις το ψωμί στο τηγάνι και ψήνεις (από την πλευρά που έχεις καλύψει με ελαιόλαδο) για 1 λεπτό, μέχρι να πάρει χρώμα.

4. Αποσύρεις το ψωμί από τη φωτιά και το καλύπτεις με τη μαγιονέζα. Από πάνω τοποθετείς τον τόνο και καλύπτεις με τη ρόκα. Αλατοπιπερώνεις, ρίχνεις λίγο λάδι και σερβίρεις.

Tip: Τα μυρωδικά Προβηγκίας (Herbs de Provence) είναι ένα μείγμα μυρωδικών διαδεδομένο στη Νοτιοανατολική Γαλλία και συνήθως περιέχει δενδρολίβανο, θυμάρι, θρούμπι, μαντζουράνα και ρίγανη. Αν δε μπορείς να το βρεις έτοιμο, λοιπόν, μπορείς να το φτιάξεις μόνη στο σπίτι!

Πηγή: www.foodnetwork.com