Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αβγά Μπένεντικτ

Έχουμε άδεια σήμερα και παίρνουμε πρωινό στο κρεβάτι!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 2 μερίδες

*Για τα αβγά

4 αβγά

2 στρογγυλά ψωμάκια

4 φέτες μπέικον

λίγο ξίδι

*Για την σως ολαντέζ

3 κρόκους 

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

1/2 φλ. βούτυρο αλατισμένο

πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις την σος ολαντέζ: λιώνεις το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, φροντίζοντας να μη βράσει. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάς καλά τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι. Ρίχνεις σιγά-σιγά το μείγμα των κρόκων στο λιωμένο βούτυρο, χαμηλώνεις τη φωτιά, και ανακατεύεις καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και παχύρρευστο μείγμα.

2. Στρώνεις ένα ταψί με μια λαδόκολλα. Κόβεις τα ψωμάκια στη μέση, τα βουτυρώνεις ελαφρά και τα βάζεις στο φούρνο στους 200οC για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Έπειτα, τοποθετείς πάνω τους μια φέτα μπέικον και τα βάζεις ξανά στο φούρνο, μέχρι να ψηθεί το μπέικον.

3. Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις το ξίδι. Τοποθετείς την κατσαρόλα στη φωτιά και, λίγο πριν βράσει το νερό, σπας τα αβγά σε ένα μπολ και τα ρίχνεις προσεκτικά στην κατσαρόλα. Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις τα αβγά να μαγειρευτούν στο βαθμό που σου αρέσει (σφιχτό ή μελάτο). Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρεις τα αβγά προσεκτικά σε ένα πιάτο, στο οποίο έχεις στρώσει πρώτα απορροφητικό χαρτί.

4. Σε ένα πιάτο, βάζεις τα ψωμάκια με το μπέικον. Πάνω από κάθε ψωμάκι τοποθετείς ένα αβγό και καλύπτεις με τη σος ολαντέζ. Προσθέτεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρεις.

Tip: Τόλμησε να κάνεις την σος ολαντέζ πιο πικάντικη, προσθέτοντας 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon ή λίγο πιπέρι καγιέν.

Πηγή: www.parade.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.