ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μεταλλαγμένους τηγανίτες με μπανάνα
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
2 αυγά
1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα
1 ποτήρι του νερού νερό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό
Για το σερβίρισμα:
Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά τα αυγά και προσθέτουμε -εκτός από το αλεύρι- όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέσο, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά σούπας από το χυλό μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και σερβίρουμε με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού!
Σημείωση: Μην περιμένεις να γίνουν ιδιαίτερα τραγανοί αυτοί οι τηγανίτες. Η προσθήκη της μπανάνας δεν τους "αφήνει". Είναι πεντανόστιμοι όμως και έτσι!