Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μεταλλαγμένους τηγανίτες με μπανάνα - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μεταλλαγμένους τηγανίτες με μπανάνα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 

05 Ιανουαρίου 2016

Υλικά:

2 αυγά

1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα

1 ποτήρι του νερού νερό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό

Για το σερβίρισμα:

Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά τα αυγά και προσθέτουμε -εκτός από το αλεύρι- όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέσο, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά σούπας από το χυλό μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και σερβίρουμε με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού!

Σημείωση: Μην περιμένεις να γίνουν ιδιαίτερα τραγανοί αυτοί οι τηγανίτες. Η προσθήκη της μπανάνας δεν τους "αφήνει". Είναι πεντανόστιμοι όμως και έτσι!