Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μεταλλαγμένους τηγανίτες με μπανάνα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει... 


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

2 αυγά

1 μπανάνα πολτοποιημένη με πιρούνι

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

15 σταγόνες εσάνς βανίλια ή μπανάνα

1 ποτήρι του νερού νερό

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τόσο όσο να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό

Για το σερβίρισμα:

Μέλι ή πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση:

1. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με αυγοδάρτη καλά τα αυγά και προσθέτουμε -εκτός από το αλεύρι- όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά, μέχρι να πετύχουμε ένα πηχτό χυλό.

2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι και όταν ζεσταθεί καλά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μέσο, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά σούπας από το χυλό μας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα και σερβίρουμε με μέλι ή πραλίνα φουντουκιού!

Σημείωση: Μην περιμένεις να γίνουν ιδιαίτερα τραγανοί αυτοί οι τηγανίτες. Η προσθήκη της μπανάνας δεν τους "αφήνει". Είναι πεντανόστιμοι όμως και έτσι!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε