ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Αβγοφέτες με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού
Το «Γαλλικό Τοστ» ποτέ δεν υπήρξε πιο απολαυστικό!
Υλικά για 4 μερίδες
8 φέτες ψωμί (πάχους 3 εκ.)
1/4 φλ. πραλίνα φουντουκιού
2 μπανάνες, κομμένες σε φέτες
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
4 αβγά
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. ζάχαρη
Λίγο βούτυρο
Λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση:
1. Με ένα μαχαίρι κόβεις το ψωμί στη μέση, έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια «τσέπη» σε αυτό. Στη συνέχεια, αλείφεις την «τσέπη» με την πραλίνα φουντουκιού κι από πάνω βάζεις λίγες φέτες μπανάνας.
2. Ζεσταίνεις ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις αρκετό βούτυρο, ώστε να καλύψει τον πάτο του σκεύους. Παράλληλα, σε ένα μπολ χτυπάς την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, την κανέλα και τη ζάχαρη.
3. Βουτάς το «τοστ» μέσα σε αυτό το μείγμα και, έπειτα, τηγανίζεις μέχρι να ροδίσει και να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
4. Μεταφέρεις το τοστ σε ένα πιάτο και σερβίρεις με μερικές φέτες μπανάνας και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.
Tip: Για μια πιο light εκδοχή, αντικατάστησε την κρέμα γάλακτος με γάλα.
Πηγή: www.justataste.com