Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κις λορέν με καλαμπόκι και ζαμπόν

Τι είναι πικάντικο, γλυκό, αρωματικό; Η κις λορέν που (σου) φτιάχνουμε σήμερα!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 6 μερίδες

*Για τη ζύμη

1 φλ. φαρίνα

1/2 φλ. πολέντα

200g βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους

2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

1 φλ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο

*Για τη γέμιση

2 φλ. καλαμπόκι βραστό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250g τυρί-κρέμα

5 αβγά

1 φλ. ώριμο τσένταρ, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.σ. τυρί κρέμα, στην οποία θα έχεις ανακατέψει λίγη πάπρικα και κάρυ

6 λεπτές φέτες ζαμπόν

λίγο φρέσκο θυμάρι

λίγο ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Φτιάχνεις τη ζύμη: βάζεις όλα τα υλικά -εκτός από το βούτυρο- σε ένα μίξερ και τα χτυπάς καλά. Όσο τα χτυπάς, ρίχνεις το βούτυρο, ένα κύβο τη φορά, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και να δημιουργήσει σβώλους. Μεταφέρεις τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύεις για μερικά λεπτά μέχρι η υφή της να γίνει ομοιόμορφη. Την καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και την βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Στη συνέχεια, τη βγάζεις από το ψυγείο, την τοποθετείς σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνεις. Τέλος, την μεταφέρεις με προσοχή στο ταψί και το καλύπτεις με αυτή. Βάζεις το ταψί στο ψυγείο όσο φτιάχνεις τη γέμιση για την κις λορέν.

2. Ζεσταίνεις λίγο ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρεις από τη φωτιά. Παράλληλα, χτυπάς τα αβγά και το τυρί-κρέμα. Στο ίδιο μπολ, προσθέτεις το καλαμπόκι, το τυρί, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

3. Μεταφέρεις τη γέμιση στο ταψί και από πάνω θρυμματίζεις το πικάντικο τυρί-κρέμα που έχεις φτιάξει. Διπλώνεις το ζαμπόν, έτσι ώστε να δημιουργήσεις ένα μεγάλο «τριαντάφυλλο» και το τοποθετείς στη μέση της κις λορέν.

4. Ψήνεις στους 180οC μέχρι να πάρει χρώμα η κις. 

Tip: Αντί για μια μεγάλη κις, με το ίδιο μείγμα μπορείς να φτιάξεις 6 ατομικές αλμυρές τάρτες!

Πηγή: www.my-easy-cooking.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30