Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κοτόπουλο στο φούρνο με μπέικον και πολύχρωμες ντομάτες

Πανεύκολο, εντυπωσιακό, πολύχρωμο και γρήγορο, αυτό το κοτόπουλο θα το λατρέψεις!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 4 μερίδες

500g πολύχρωμες ντομάτες

6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/4 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

4 φέτες μπέικον

λίγο ελαιόλαδο

1 λεμόνι

2-3 κλωναράκια θυμάρι

Λίγο βαλασμικό ξίδι

500g σπαράγγια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200οC. Κόβεις στη μέση τις ντομάτες και τις βάζεις σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο.

2. Βάζεις το κοτόπουλο στο ταψί και προσθέτεις την πάπρικα, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι. Καλύπτεις κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μια φέτα μπέικον. Στη συνέχεια, κόβεις το λεμόνι σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζεις στο ταψί. Προσθέτεις το θυμάρι και ραντίζεις το φαγητό με λίγο ελαιόλαδο.

3. Ψήνεις το κοτόπουλο για 25-30 λεπτά. Παράλληλα, καθαρίζεις τα σπαράγγια. Πέντε λεπτά προτού βγάλεις το φαγητό από το φούρνο, βάζεις τα σπαράγγια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζεις για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, τα βάζεις το ταψί με το κοτόπουλο και σερβίρεις.

Tip: Τα σπαράγγια χρειάζονται ένα καλό πλύσιμο και κόψιμο των άκρων. Οι σκληρές άκρες θα σε καθοδηγήσουν σχετικά με το πόσο πρέπει να τις κόψεις.

Πηγή: www.woolworths.com.au

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.