Μαγιονέζα με μουστάρδα και σκόρδο - AllYou.gr

Search

Μαγιονέζα με μουστάρδα και σκόρδο

Μόλις πέντε λεπτά σε χωρίζουν από αυτήν την απίστευτα νόστιμη μαγιονέζα!

14 Ιανουαρίου 2016

Υλικά για ένα μικρό βάζο

3 κρόκοι αβγών

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

125ml ελαιόλαδο

125ml ηλιέλαιο

1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί

1 1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1/2 κ.γ. μουστάρδα

αλάτι

Εκτέλεση:

1. Βάζεις τους κρόκους και το ξίδι σε ένα μίξερ και χτυπάς καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

2. Προσθέτεις σιγά-σιγά το λάδι, ρίχνοντας στο μείγμα 1 κ.σ. τη φορά, καθώς συνεχίζεις να χτυπάς σε υψηλή ταχύτητα. Σε αυτή τη φάση, φρόντιζε να ελέγχεις ότι αυτό έχει ενσωματωθεί καλά στο μείγμα σου. 

3. Ρίχνεις το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και πηχτό μείγμα. Προσθέτεις αλάτι και σερβίρεις. 

Tip: Αυτή η μαγιονέζα συνοδεύει τέλεια τις ψητές και τηγανιτές πατάτες.

Πηγή: www.charlotteslivelykitchen.com 



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!