ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαγιονέζα με μουστάρδα και σκόρδο
Μόλις πέντε λεπτά σε χωρίζουν από αυτήν την απίστευτα νόστιμη μαγιονέζα!
Υλικά για ένα μικρό βάζο
3 κρόκοι αβγών
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
125ml ελαιόλαδο
125ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
1 1/2 κ.γ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1/2 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Βάζεις τους κρόκους και το ξίδι σε ένα μίξερ και χτυπάς καλά, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2. Προσθέτεις σιγά-σιγά το λάδι, ρίχνοντας στο μείγμα 1 κ.σ. τη φορά, καθώς συνεχίζεις να χτυπάς σε υψηλή ταχύτητα. Σε αυτή τη φάση, φρόντιζε να ελέγχεις ότι αυτό έχει ενσωματωθεί καλά στο μείγμα σου.
3. Ρίχνεις το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το σκόρδο και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο και πηχτό μείγμα. Προσθέτεις αλάτι και σερβίρεις.
Tip: Αυτή η μαγιονέζα συνοδεύει τέλεια τις ψητές και τηγανιτές πατάτες.
SELECTIONS
- Celine: Αποχωρεί τελικά ο Hedi Slimane από τον εμβληματικό οίκο;
- Εγκαίνια για το ανακαινισμένο κατάστημα της Li-LA-LO στο The Mall Athens
- 5 cream bronzers για sun-kissed όψη και αποτελεσματικό contouring στην επιδερμίδα
- «Stay Authentic»: Η νέα καμπάνια της Kappa για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι ’24 είναι εδώ