ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κέικ με γεύση μόκα
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...
Υλικά:
Για το κέικ:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
½ κούπα γάλα φρέσκο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Για το γλάσο:
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ
Για τη διακόσμηση:
Λίγους κόκκους καφέ (όχι τριμμένους)
Εκτέλεση:
1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον καφέ και την βανίλια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
2. Για να μη μας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα, την αλείφουμε παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Πετάμε το περίσσευμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.
4. Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε -στη μία ώρα περίπου- στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Προσοχή: δεν ανοίγουμε το φούρνο ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
5. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε.
6. Αφού κρυώσει, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο με ένα αυγοδάρτη και περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζοντας με τους κόκκους του καφέ.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν