ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητός ανανάς με μπαχαρικά
Σήμερα στο σπίτι σου σερβίρεται ένα ελαφρύ, πρωτότυπο κι εξωτικό επιδόρπιο.
Υλικά για 6 μερίδες
1 ώριμος ανανάς
18 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφι)
75g βούτυρο
250ml σιρόπι σφενδάμου
4 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις στο φούρνο στους 180οC.
2. Κόβεις τη βάση του ανανά (έτσι ώστε να μπορεί να στέκεται όρθιος) και, στη συνέχεια, τον καθαρίζεις. Καρφώνεις πάνω του τα μοσχοκάρφια και τον βάζεις σε ένα ταψί.
3. Σε μια κατσαρόλα, λιώνεις το βούτυρο με το σιρόπι σφενδάμου, το γλυκάνισο και την κανέλα και περιχύνεις με αυτό τον ανανά. Ψήνεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα ο ανανάς, ραντίζοντάς τον με το σιρόπι ανά 10 λεπτά.
4. Αποσύρεις το ταψί από τη φωτιά και αφήνεις τον ανανά να κρυώσεις. Τέλος, τον κόβεις σε φέτες, τον ραντίζεις με το σιρόπι και σερβίρεις.
Tip: Μερικοί το προτιμούν κρύο! Συνόδευσε τον ψητό ανανά με παγωτό βανίλια για να κάνεις το επιδόρπιό σου ακόμα πιο απολαυστικό.
Πηγή: www.cooked.com
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν