ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Σάντουιτς με λουκάνικο γαλοπούλας και πιπεριές
Τα βραδινά σνακ έγιναν μόλις πιο ενδιαφέροντα, χάρη σε αυτό το πεντανόστιμο σάντουιτς.
Υλικά για 4 μερίδες
2 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και στη συνέχεια σε φέτες
3 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
4 λουκάνικα γαλοπούλας
4 ψωμάκια για hot dog, φρυγανισμένα
λίγη μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις 1 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και τα σοτάρεις μέχρι να πάρουν χρώμα, περίπου 7 λεπτά. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις 3/4 φλ. νερό. Σκεπάζεις το τηγάνι και αφήνεις τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να ψηθούν για 3 λεπτά. Ξεσκεπάζεις το τηγάνι και συνεχίζεις να μαγειρεύεις μέχρι τα λαχανικά να «πιουν» όλο το νερό και να μαλακώσουν, για ακόμη 2 λεπτά. Τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο και τα αφήνεις να κρυώσουν.
2. Ρίχνεις το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνεις τα λουκάνικα και ψήνεις μέχρι να πάρουν χρώμα, για 10-12 λεπτά. Έπειτα, γεμίζεις τα ψωμάκια με αυτά, προσθέτεις λίγη μουστάρα και καλύπτεις με τα λαχανικά.
Tip: Δεν βρίσκεις ψωμάκια για hot dog; Χρησιμοποίησε ψωμάκια για burger ή μπαγκέτα.
Πηγή: www.marthastewart.com