ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ψητή μοσχαρίσια μπριζόλα με σκορδόψωμο
Ζουμερό άπαχο κρέας και το πιο εύκολο σκορδόψωμο που έχεις φτιάξει ποτέ, θα σε γεμίζουν απόλαυση (κι ευτυχία) απόψε!
Υλικά για 4 μερίδες
500g άπαχη μοσχαρίσια μπριζόλα
2 κ.σ. σος τεριγιάκι
1 μεσαία μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη στη μέση
1 φλ. ρόκα
4 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κ.σ. χυμό λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνεις το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και λαδώνεις καλά μια σχάρα.
2. Απλώνεις τη σος τεριγιάκι στη μπριζόλα. Ψήνεις το κρέας, το ψωμί και το κρεμμύδι και από τις δύο πλευρές, για 4 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις το κρέας να «ξεκουραστεί».
3. Παίρνεις το ζεστό ψωμί και το τρίβεις με το σκόρδο. Στη συνέχεια, βάζεις τη ρόκα και τα ραπανάκια σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνεις, τα περιχύνεις με το ελαιόλαδο και το λεμόνι κι ανακατεύεις καλά.
4. Μοιράζεις τη σαλάτα σε 4 πιάτα, κόβεις την μπριζόλα σε λεπτά κομμάτια και τη σερβίρεις με το ψωμί με τα ψητά κρεμμύδια.
Tip: Η σαλάτα που συνοδεύει την μπριζόλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τον καρκίνο.
Πηγή: www.prevention.com