ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Κρουασάν με τυρί cottage και γλάσο
Ένα κρουασάν... αλλιώτικο, αλλά εξίσου απολαυστικό με τα άλλα!
Υλικά για 8 μερίδες
1/2 φλ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. τυρί cottage
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.σ. γάλα
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ρίχνεις το βούτυρο, το cottage, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθεις τη ζύμη σε σχήμα δίσκου, το καλύπτεις με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζεις το ψυγείο για 2 ώρες.
2. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190oC. Απλώνεις τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, δημιουργώντας με αυτήν έναν κύκλο διαμέτρου 35 εκατοστών. Στη συνέχεια, κόβεις τον κύκλο σε 8 τρίγωνα. Τυλίγεις κάθε τρίγωνο κάνοντας το ρολό από την μεγάλη πλευρά προς την μύτη του. Τέλος, γυρνάς τις άκρες του καμπυλωτά, ώστε να δημιουργήσεις ένα μισοφέγγαρο. Τοποθετείς τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρεις από τη φωτιά και τα αφήνεις να κρυώσουν για 10 λεπτά.
3. Φτιάχνεις το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνεις τη ζάχαρη άχνη και το γάλα και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Περιχύνεις με αυτό τα κρουασάν σου και σερβίρεις.
Tip: Δεν έχεις γάλα; Φτιάξε το γλάσο, χρησιμοποιώντας νερό.
Πηγή: www.marthastewart.com