Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μωσαϊκό - κορμό με καρύδια και κόντιτα - AllYou.gr

Search

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μωσαϊκό - κορμό με καρύδια και κόντιτα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr, σου προτείνει...

25 Ιανουαρίου 2016

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ

250 γρ. κουβερτούρα

200 γρ. κουβερτούρα με πραλίνα φουντουκιού

200 γρ. βούτυρο αγελάδας

1 νεροπότηρο γάλα φρέσκο

100 γρ. καρύδια χοντροτριμμένα

100 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού

1 σφηνάκι κονιάκ

Για την επικάλυψη με γκανάζ:

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

100 γρ. κουβερτούρα

1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα σε 6 κομμάτια το καθένα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κονιάκ, το βούτυρο, τις σοκολάτες, και τα αφήνουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσουν οι σοκολάτες.

2. Αφού λιώσουν, κατεβάζουμε από την εστία και ρίχνουμε τα μπισκότα, τα καρύδια και το κόντιτα.

3. Σε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες αλουμινίου μιας χρήσεως ρίχνουμε το μείγμα μας, πιέζοντάς το, για να καλύψουμε τα εσωτερικά κενά. Σκεπάζουμε με την μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο (συντήρηση) για ένα τρίωρο περίπου (και από την προηγούμενη να τον ετοιμάσουμε ίσως είναι καλύτερα).

4. Ετοιμάζουμε την γκανάζ, βάζοντας σε μια κατσαρολίτσα την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού την αποσύρουμε από την εστία και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα με το μέλι, ώστε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

5. Ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα τους κορμούς και περιχύνουμε με την γκανάζ σοκολάτας.

6. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει!