Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Μια αλμυρή μαρμελάδα, διαφορετική από τις άλλες, έρχεται να δώσει νέα γεύση στο ψωμί, το κοτόπουλο και το σαγανάκι σου!


Φύλλις Νικολάου

Υλικά για 1 μεσαίο βάζο

15 ντομάτες ποικιλίας Roma, χωρίς τους σπόρους τους και κομμένες στη μέση

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. + 2 κ.γ. βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ. + 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο μπούκοβο 

Εκτέλεση: 

1. Βάζεις τις ντομάτες σε έναν πολτοποιητή και τις χτυπάς τόσο ώστε να κοπούν αλλά να μη γίνουν πολτός.

2. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνεις 1 κ.γ. ζάχαρη και 2 κ.γ. ξίδι και μαγειρεύεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτεις τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ½ - 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

3. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε ένα βάζο.

Tip: Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: www.cookeatpaleo.com

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.   

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου