Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας - AllYou.gr

Search

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

Μια αλμυρή μαρμελάδα, διαφορετική από τις άλλες, έρχεται να δώσει νέα γεύση στο ψωμί, το κοτόπουλο και το σαγανάκι σου!

28 Ιανουαρίου 2016

Υλικά για 1 μεσαίο βάζο

15 ντομάτες ποικιλίας Roma, χωρίς τους σπόρους τους και κομμένες στη μέση

1/2 φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

1 κ.σ. + 2 κ.γ. βαλσάμικο ξίδι

2 κ.σ. + 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 1/2 κ.γ. αλάτι

3 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

1 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

λίγο μπούκοβο 

Εκτέλεση: 

1. Βάζεις τις ντομάτες σε έναν πολτοποιητή και τις χτυπάς τόσο ώστε να κοπούν αλλά να μη γίνουν πολτός.

2. Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι το βούτυρο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει, ρίχνεις το κρεμμύδι και το σοτάρεις μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα, ρίχνεις 1 κ.γ. ζάχαρη και 2 κ.γ. ξίδι και μαγειρεύεις το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει ελαφρά. Προσθέτεις τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αφήνεις τη μαρμελάδα να σιγοβράσει για 1 ½ - 2 ώρες, ανακατεύοντας κατά διαστήμα, μέχρι να αρχίσει να πήζει.

3. Αποσύρεις από τη φωτιά και μεταφέρεις σε ένα βάζο.

Tip: Η μαρμελάδα διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

Πηγή: www.cookeatpaleo.com

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!