Γαρίδες μαρινάτες σχάρας - AllYou.gr

Search

Γαρίδες μαρινάτες σχάρας

Κλασσικός μεζές, που αποκτά νέα διάσταση με τη μαρινάδα.

26 Αυγούστου 2014

Έχετε εφεδρικά κάρβουνα έτοιμα, αφού οι γαρίδες βγάζουν πολλά υγρά και σβήνουν τα κάρβουνα.

Συστατικά:

12 μεγάλες γαρίδες

Για την μαρινάτα

6 κουταλιές της σούπας ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας

6 κουταλιές της σούπας sherry ή χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας σκούρα ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας λάδι

3-4 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

φέτες λεμονιού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες:

Πλένετε τις γαρίδες και τους κόβετε τα "μουστάκια".

Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το sherry ή το χυμό πορτοκαλιού και το λάδι.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το ανακατεύετε μαζί με τη ζάχαρη στο μίγμα λαδιού.

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο μίγμα για 2 ώρες γυρίζοντάς τες μία φορά.

Στραγγίζετε τις γαρίδες από τη μαρινάτα και τις ψήνετε στο μπάρμπεκιου για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ψήνετε και τις φέτες λεμονιού.

Πασπαλίζετε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και τις σερβίρετε μαζί με τις φέτες λεμονιού.

Πηγή: Gourmed.gr



Ακολούθησε το allyou στο Instagram!