ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Μαλεμπί με γεύση τριαντάφυλλο σερβιρισμένο με λουκούμι και μπισκότο
Ένα ανάλαφρο γλυκάκι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένο και το λουκούμι με την προσθήκη γάλακτος.
Είναι αρωματισμένο με ροδόνερο και χρωματισμένο από σιρόπι τριαντάφυλλο. Ήταν η πρώτη συνταγή που φτιάξαμε στο Loukoumi Festival 2014.
Υλικά:
1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες ή ελαφρύ
1 φλιτζάνι νερό
140γρ. κορν φλάουρ
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
3-4 κουτ. σούπας ροδόνερο
1 – ½ σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο (ανάλογα πόσο έντονο θέλετε το χρώμα)
Για τη διακόσμηση:
Μερικά λουκούμια τριαντάφυλλο
Μερικά μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε το ροδόνερο και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
3. Μοιράζετε το μαλεμπί σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν βάλετε τα μπολ στο ψυγείο να παγώσει καλά.
4. Σερβίρετε με σπασμένα μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα και ψιλοκομμένο λουκούμι τριαντάφυλλο.
Πηγή: Sweetly.gr