Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαλεμπί με γεύση τριαντάφυλλο σερβιρισμένο με λουκούμι και μπισκότο

Ένα ανάλαφρο γλυκάκι φτιαγμένο με τα ίδια υλικά που είναι φτιαγμένο και το λουκούμι με την προσθήκη γάλακτος.


Γεωργία Κοντού

 

Είναι αρωματισμένο με ροδόνερο και χρωματισμένο από σιρόπι τριαντάφυλλο. Ήταν η πρώτη συνταγή που φτιάξαμε στο Loukoumi Festival 2014.

Υλικά:

1 λίτρο γάλα αγελαδινό πλήρες ή ελαφρύ

1 φλιτζάνι νερό

140γρ. κορν φλάουρ

5 κουτ. σούπας ζάχαρη

3-4 κουτ. σούπας ροδόνερο

1 – ½  σφηνάκι σιρόπι τριαντάφυλλο (ανάλογα πόσο έντονο θέλετε το χρώμα)

Για τη διακόσμηση:

Μερικά λουκούμια τριαντάφυλλο

Μερικά μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα

Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.

2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και το νερό. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά, προσθέτετε το ροδόνερο και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.

3. Μοιράζετε το μαλεμπί σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πριν βάλετε τα μπολ στο ψυγείο να παγώσει καλά.

4. Σερβίρετε με σπασμένα μπισκότα ή σφολιατίνια σπασμένα και ψιλοκομμένο λουκούμι τριαντάφυλλο.

Πηγή: Sweetly.gr

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα

CELEBS

Διαζύγιο για τον Νικόλαο και την Τατιάνα Μπλάτνικ

Χωρίζουν μετά από 14 χρόνια γάμου

CELEBS

Eurovision: Πλήθος επωνύμων στο αποχαιρετιστήριο πάρτι για τη Μαρίνα Σάττι

Η τραγουδίστρια ερμήνευσε live το Zari κι αποθεώθηκε