ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
½ κιλό φασόλια γίγαντες
2 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο καρέ
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
4 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
¾ ενός νεροπότηρου ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο νερό για το ψήσιμο (μπορεί να χρειαστεί και παραπάνω)
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεκινάμε από το προηγούμενο βράδυ βάζοντας τα φασόλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν μέχρι το πρωί.
2. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν αρκετά αλλά το ψήσιμο τους θα το ολοκληρώσουμε στο φούρνο. Αραδιάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο πυρέξ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, το καρότο,τα λουκάνικα, το λάδι, το νερό, αλάτι, πιπέρι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, σε αντιστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο τους και να ροδίσει το φαγητό μας.
SELECTIONS
- 4 eye patches για να «ξυπνήσεις» τη λάμψη στο βλέμμα σου
- 6 ολόσωμα μαγιό για τις πρώτες βουτιές του 2024
- 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις προτού εφαρμόσεις την τεχνική του skin slugging στην επιδερμίδα του προσώπου σου
- MARVEL x SWAROVSKI: Οι αγαπημένοι μας super ήρωες συνεργάζονται με την ομορφιά του κρυστάλλου