ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μάφινς καρότου
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
1 κούπα αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)
4 αυγά
2 κούπες καρότο τριμμένο από την χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κουταλιά σούπας καρύδια τριμμένα ελαφρά
2 βανίλιες
1 σφηνάκι κονιάκ
Λίγο αλάτι
1 κρέμα γάλακτος 250 ml 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
1 τυρί κρέμα 300 γρ.
Για διακόσμηση είτε τριμμένο καρύδι είτε διάφορα κόντιτα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την κανέλλα, το κονιάκ. το αλάτι και το λάδι για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και τα καρύδια και το μείγμα μας είναι έτοιμο.
2. Σε ειδικά αντικολλητικά φορμάκια για μάφινς (είτε στο ειδικό ταψί) τοποθετούμε μία και μισή κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας σε κάθε φορμάκι. Καλό είναι να βάλουμε πρώτα σε ένα την ποσότητα που λέμε, να το ψήσουμε και από το αποτέλεσμα του φουσκώματος συνεχίζουμε ανάλογα.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου πάνω κάτω αντίσταση, για 40 λεπτά.
4. Όταν κρυώσουν, τα καλύπτουμε με την σαντιγί στην οποία έχουμε προσθέσει το τυρί κρέμα, και τα πασπαλίζουμε είτε με τριμμένο καρύδι είτε με διάφορα κόντιτα.
5. Τα κλείνουμε σε αεροστεγές δοχείο και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρουμε.
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν