ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Καλαμαράκια τηγανιτά
Η απόλυτη γεύση των καλοκαιρινών διακοπών.
Γεωργία Κοντού
Υλικά:
650 γραμ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. corn flour
2 κ.σ. δημητριακά σε τρίμματα
ελαιόλαδο
ηλιέλαιο
1 λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ αλεύρι, corn flour, δημητριακά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να κολλήσουν τα υλικά πάνω τους.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο και ίση ποσότητα ηλιέλαιο. Μόλις κάψει το λάδι τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, όχι περισσότερο γιατί θα γίνουν σκληρά.
Τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ λάδι.
Στίβουμε μπόλικο λεμονάκι και φυσικά ένα ποτήρι ούζο με πάγο δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας. Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και θάλασσα. Δοκιμάστε τα και καλή σας όρεξη.
Πηγή: Ditucook.blogspot.gr
SELECTIONS
- 6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου
- 5 quick fix λύσεις για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια
- Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν