Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει χοχλιούς μπουμπουριστούς

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 κιλό χοχλιούς καθαρισμένους

1 ½ νεροπότηρο ξύδι

Αλεύρι

Φρέσκο δεντρολίβανο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τους χοχλιούς να βράσουν για 5 λεπτά. Με αυτό το λίγο βράσιμο αποφεύγουμε να βγάλουν τις κολλώδεις εκκρίσεις κατά το τηγάνισμα. Στην συνέχεια, τους αλευρώνουμε από την πλευρά που βγαίνουν αφού πριν έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι.

2. Σε τηγάνι που έχει κάψει το λάδι τους βάζουμε έναν-έναν με την ανοιχτή αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε και μπόλικο δεντρολίβανο και τους τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου.

3. Προσθέτουμε το ξύδι και τους αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν.

Έτοιμοι!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

CELEBS

Εύη Αδάμ: Ποζάρει με την πανέμορφη 24χρονη κόρη της, Νεφέλη

Mαμά και κορή μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό

DO IT YOURSELF

Τι οφέλη προσφέρει το ρυζόνερο στα μαλλιά σας;

Βάλε τικ σε προστασία, θρέψη, λάμψη, τόνωση και φροντίδα

CELEBS

Δέσποινα Βανδή: Δείτε την μοντέρνα κουζίνα της

Η τραγουδίστρια λατρεύει τον χώρο της κουζίνας