Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ψωμί πολύσπορο

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

300 γρ. καλαμποκάλευρο

1 φλυτζανάκι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι

1 ξηρή μαγιά

Χλιαρό νερό

100 γρ. ηλιόσπορους καθαρισμένους

100 γρ. κολοκυθόσπορους καθαρισμένους

100 γρ. λιναρόσπορο

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα αλεύρια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, το αλάτι και το λάδι.

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε χλιαρό νερό από σιγά-σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Αν μας πέσει παραπάνω νεράκι, προσθέουμε λίγο αλεύρι.

3. Προς το τέλος του ζυμώματος προσθέτουμε τα 2/3 από το καθένα από τα σπόρια και τα ζυμώνουμε με το ζυμάρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 1 ώρα.

4. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και το κάθε μέρος το πλάθουμε σε καρβελάκι. Βρέχουμε τα χέρια μας, χαϊδεύουμε το καρβελάκι και το κυλάμε πάνω στα υπόλοιπα σπόρια που έχουμε απλώσει στον πάγκο μας. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί (2 σε κάθε ταψί), τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στην πάνω πλευρά σε τρία-τέσσερα σημεία και τα αφήνουμε για μια ακόμη ώρα να φουσκώσουν.

5. Τα φουρνίζουμε στους 200Ο  C, στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.