Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

3 φλιτζάνες ζάχαρη άχνη

2 αυγά

1 φλιτζάνα γεμάτη φρέσκο χυμό πορτοκάλι

400 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου (αγελάδος οπωσδήποτε)

1  φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 σφηνάκι κονιάκ ή μπράντι

10 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο η

ζύμη να μη μας κολλάει στα χέρια (γύρω στο 1 κιλό)

400 γρ. κουβερτούρα (την λιώνουμε σε μπεν-μαρί)

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, το εσάνς και λίγο αλεύρι (μια χούφτα) και ομογενοποιούμε το μείγμα με το μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, αλλά τώρα ανακατεύουμε με το χέρι μας και όχι πια με το μίξερ. Όταν η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει στα χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι και την αφήνουμε κανένα 20λεπτο να ξεκουραστεί.

2. Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτι κομμάτι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε φύλλο πάχους ½  εκατοστό. Κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά και όταν κρυώσουν βουτάμε το μισό τους μέρος σε λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε ετοιμάσει σε μπεν-μαρί. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

5 τονωτικές λοσιόν για ρύθμιση της λιπαρότητας και των ατελειών

Το βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς πριν από το serum και την ενυδατική σου

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς