Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει κέικ με σταφίδες και άρωμα βανίλιας

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

500 γρ. φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

1 μπέικιν πάουντερ

4 αυγά

1 και 1/3 κούπας φρέσκο γάλα

200γρ. βούτυρο αγελάδος  ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου

1 και ¾ κούπας ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

½ κούπα σταφίδες ξανθές

Λίγη τριμμένη φρυγανιά + και 1 κουταλιά βιτάμ για την επάλειψη της φόρμας

Εκτέλεση:

1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε, το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα και την βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες στο τέλος και χτυπάμε για πέντε λεπτά.

2. Για να μη μας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα την αλείφουμε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Πετάμε το περίσσευμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα και 25-30 περίπου λεπτά. Προσοχή, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τη μία ώρα.

4. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε. 

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.