Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει ομελέτα στο φούρνο

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

10-12 αυγά

1 νεροπότηρο φρέσκο γάλα

100 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

10 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες

1 ντομάτα μεσαία κομμένη σε κυβάκια

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

5 πατάτες κομμένες όπως οι τηγανητές και τηγανισμένες

Λίγο αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Σε ένα μεγάλο πυρέξ απλώνουμε τις τηγανητές πατάτες που θα αποτελέσουν την βάση της ομελέτας μας.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι καλά-καλά.

3. Περιχύνουμε τις πατάτες με το παραπάνω μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190ο C, στον αέρα για 30 με 35 περίπου λεπτά. Ουσιαστικά περιμένουμε η ομελέτα μας να φουσκώσει και να ροδίσει.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου