Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει γαύρο μαρινάτο και αρωματισμένο με δενδρολίβανο και σκόρδο

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 κιλό γαύρο (να είναι μεγάλος και ολόφρεσκος) φιλεταρισμένο*

Ελαιόλαδο

Ξύδι

Αλάτι

Σκόρδο σε φέτες

Δενδρολίβανο

1-2 πιπερόνια

Εκτέλεση:

1. Παίρνουμε τον γαύρο φιλεταρισμένο  (*αν όχι τον φιλετάρουμε εμείς αφαιρώντας το κεφάλι και μαζί με αυτό τα εντόσθια. Στην συνέχεια τραβάμε από πάνω προς τα κάτω την ραχοκοκαλιά και με αυτό τον τρόπο ο γαύρος ανοίγει στα δύο χωρίς να χωριστεί εντελώς).

2. Ένα-ένα φιλετάκι το απλώνουμε σε ένα πλατύ μπολ σε στρώσεις. Αλατίζουμε αρκετά καλά την κάθε στρώση μέχρι να τον απλώσουμε όλο. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 4 ώρες να τον «ψήσει» το αλάτι.

3. Στην συνέχεια, τον ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό και του προσθέτουμε ξύδι μέχρι να τον καλύψει. Τον αφήνουμε και στο ξύδι για 3-4 ώρες. Χύνουμε το ξύδι και ο γαύρος μας είναι έτοιμος για να αρωματιστεί και να συντηρηθεί.

4. Τον τοποθετούμε στο δοχείο που θα τον αποθηκεύσουμε και ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλυφτεί. Προσθέτουμε μπόλικο σκορδάκι σε φέτες, μπόλικο φρέσκο δενδρολίβανο, το πιπερόνι ψιλοκομμένο και το υπέροχο αυτό μεζεδάκι είναι έτοιμο για κατανάλωση. Τον συντηρούμε στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

Ακριβώς όταν νομίζατε ότι τα ζυμαρικά primavera ήταν ο βασιλιάς του φαγητού άνεσης της άνοιξης, εμείς σας προτείνουμε αυτό το primavera κοτόπουλου με ένα τηγάνι.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

Ψάχνετε για ένα εύκολο, εντυπωσιακό κοκτέιλ αυτό το καλοκαίρι; Μην ψάξετε πέρα από αυτές τις πολυεπίπεδες σταγόνες λεμονάδας ombre. Απογειώνουν την ιδέα πίσω από τα κλασικά αγαπημένα ποτά όπως οι παγωμένες μαργαρίτες και τα daiquiris φράουλα στο επόμενο επίπεδο με πολύχρωμες, φωτεινές στρώσεις.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Μια κρεμώδης σάλτσα τυριού πικάντικη με τρυφερά, τραγανά σπαράγγια, κοτολέτες κοτόπουλου σε αυτό το δείπνο εμπνευσμένο από τις αρχές της άνοιξης.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.