ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει τούρτα με μους φράουλας
Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...
Υλικά:
Για την κρέμα:
1 γάλα εβαπορέ αναραίωτο (για μισή ώρα στην κατάψυξη)
1 κούπα νερό ζεστό (για να διαλύσουμε το ζελέ)
2 φάκελα ζελέ φράουλα
¾ κούπας ζάχαρη
Για την βάση:
2 κούπες μπισκότα τύπου digestive τριμμένα
4 κουταλιές σούπας βιτάμ
Για την σάλτσα φράουλας:
2 κούπες φράουλες (κομμένες στην μέση)
¾ κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού κορν-φλάουρ
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε με το μίξερ το εβαπορέ με την ζάχαρη μέχρι να πήξει σαν σαντιγί.
2. Διαλύουμε το ζελέ μέσα στο νερό και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο χτυπημένο σε σαντιγί γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
3. Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο και δημιουργούμε μια βάση που την στρώνουμε είτε σε μέτριο πυρέξ είτε σε τσέρκι για τούρτα (24εκ.). Από πάνω ρίχνουμε την μους φράουλας (γάλα σε σαντιγί) και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 4-5 ώρες.
4. Ετοιμάζουμε την σάλτσα φράουλας βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για 5-6 λεπτά (να δέσει η σάλτσα).
5. Όταν το γλυκό μας πήξει, ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα φράουλας (καλό θα είναι λίγο πριν σερβιριστεί) και σερβίρουμε ένα ελαφρύ και απολαυστικότατο γλυκάκι!
SELECTIONS
- Τα μαλλιά μας τώρα έχουν ταυτότητα!
- Η Zendaya έλαμψε στην πρεμιέρα της νέας της ταινίας μέσα σε μια ξεχωριστή δημιουργία Ελληνίδας δημιουργού
- Η Margot Robbie υιοθετεί το πιο trendy κούρεμα της χρονιάς και τώρα θέλουμε να αποκτήσουμε κι εμείς bob
- Η ρουτίνα ομορφιάς της Jennifer Garner, που είχε γενέθλια στις 17 Απριλίου