Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει αρνάκι κοκκινιστό με αγκινάρες

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

Για 4 άτομα:

1 ½ κιλό αρνάκι μπούτι κομμένο σε μερίδες

4 αγκινάρες καθαρισμένες κομμένες στα 2

2 μεσαία ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

1 κουταλιά σούπας ντοματοπολτό

1 κούπα λάδι (ελαιόλαδο)

Αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση:

1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.  

2. Στο ποτήρι το κόκκινο κρασί προσθέτουμε και ανακατεύουμε τον ντοματοπολτό και με αυτό σβήνουμε το κρέας. Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι καθώς και ένα νεροπότηρο νερό.

3. Μαγειρεύουμε περίπου για μία ώρα σε μέτρια θερμοκρασία με το καπάκι στην κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

4. Όταν το κρέας μας έχει αρχίσει να μαλακώνει απλώνουμε από πάνω τις αγκινάρες και κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές και το φαγάκι μας είναι έτοιμο!

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανό κοτόπουλο Primavera σε ένα σκεύος

Εύκολη και πεντανόστιμη ανοιξιάτικη συνταγή με κοτόπουλο και λαχανικά εποχής

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Φράουλα + λεμονάδα +βότκα = βουτιά στον παράδεισο

Καλωσόρισε το καλοκαίρι με ένα θεσπέσιο κοκτέιλ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Απολαυστικό κοτόπουλο με κρέμα, τυρί και σπαράγγια

Ένα εύκολο, υγιεινό και γευστικό πιάτο που θα σε χορτάσει υπέροχα

Προτεινόμενα