Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η Ελευθερία Αλιφιεράκη μάς φτιάχνει σαλάτα με φράουλες 

Η δημιουργός του αγαπημένου μας blog μαγειρικής elalifieraki.blogspot.gr σού προτείνει...


Ελευθερία Αλιφιεράκη

Υλικά:

1 λόλα πράσινη

1 iceberg

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

½ ματσάκι άνηθο

1 ½ αβοκάντο

1 κούπα φράουλες

½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα

Για το dressing:

½ αβοκάντο

1 κούπα φράουλες

2 σφηνάκια ξύδι βαλσάμικο

1 κουταλιά σούπας μέλι ή σιρόπι από γλυκό φράουλα

Αλάτι

(λάδι δεν βάζουμε, το αντικαθιστά το αβοκάντο)

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο ψιλοκομμένα. Βάζουμε το αβοκάντο σε μέτρια κομμάτια και την μια κούπα φράουλες κομμένες σε φέτες.

2. Το τυρί το κρατάμε για πασπάλισμα στο τέλος.

3. Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά μαζί στο multi και το dressing μας είναι έτοιμο για να περιχύσουμε την σαλάτα μας. Στο τελείωμα ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ