ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει τάρτα θαλασσινών με φρέσκοσπανάκι & σαφράν
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
ΥΛΙΚΑ ( για 6 μερίδες)
200γρ μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες ωμές )
100 γρ χταπόδι βρασμένο
200 γρ σουπιές βρασμένες
Μεσαία κυδώνια
Φρέσκα μύδια με κέλυφος
400 γρ φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο
½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι καυκαλήθρες
3 τμχ φρέσκο κρεμμύδι
¼ ματσάκι εστραγκόν
½ ποτήρι ελαιόλαδο
3 έτοιμα φύλλα χωριάτικα
30 γρ βούτυρο Ολλανδίας
½ γρ σαφράν
Αλάτι
Μαύρο φρέσκο πιπέρι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
1 τμχ λεμόνι
2 τμχ τομάτα καρέ χωρίς φλούδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. «Κολλάμε» τα 3 χωριάτικα φύλλα με βούτυρο και τα κόβουμε στρογγυλά στο μέγεθος του τσέρκι που έχουμε διαλέξει. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.
2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, ψιλοκόβουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια.
3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.
4. Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σουπιές, το χταπόδι, τα μύδια και τα κυδώνια και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά.
6. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
7. Σβήνουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι.
8. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά σε δυνατή φωτιά για λίγο. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε.
9. Στην τάρτα απλώνουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά και από επάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά μας.
10. Περνάμε την σάλτσα (που δημιουργήθηκε από τα θαλασσινά) από σινουά και ανακατεύουμε τις τομάτες καρέ και το εστραγκόν ψιλοκομμένο και το περιχύνουμε πάνω στην τάρτα μας.
SELECTIONS
- Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης
- Η Carys Douglas γιόρτασε τα 21α γενέθλιά με ένα υπέροχο φόρεμα της μαμάς της, Catherine Zeta-Jones
- Πώς ο εμμηνορροϊκός σας κύκλος επηρεάζει το δέρμα σας
- «Αγάπα περισσότερο, ώσπου να μην πονάει άλλο» William Shakespear