Skip to main content

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει τάρτα θαλασσινών με φρέσκοσπανάκι & σαφράν

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει... 


Jean Louis Capsalas

ΥΛΙΚΑ ( για 6 μερίδες)

200γρ μεγάλες γαρίδες (καθαρισμένες ωμές )

100 γρ χταπόδι βρασμένο

200 γρ σουπιές βρασμένες

Μεσαία κυδώνια

Φρέσκα μύδια με κέλυφος

400 γρ φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο

½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα

½ ματσάκι καυκαλήθρες

3 τμχ φρέσκο κρεμμύδι

¼ ματσάκι εστραγκόν

½ ποτήρι ελαιόλαδο

3 έτοιμα φύλλα χωριάτικα

30 γρ βούτυρο Ολλανδίας

½ γρ σαφράν

Αλάτι

Μαύρο φρέσκο πιπέρι

½ ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

1 τμχ λεμόνι

2 τμχ τομάτα καρέ χωρίς φλούδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. «Κολλάμε» τα 3 χωριάτικα φύλλα με βούτυρο και τα κόβουμε στρογγυλά στο μέγεθος του τσέρκι που έχουμε διαλέξει. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 180 C.

2. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι, ψιλοκόβουμε τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια.

3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο.

4. Μετά ρίχνουμε τις γαρίδες, τις σουπιές, το χταπόδι, τα μύδια και τα κυδώνια και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.

5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε την φωτιά.

6. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.

7. Σβήνουμε με λίγο ξύσμα από λεμόνι.

8. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά σε δυνατή φωτιά για λίγο. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε.

9. Στην τάρτα απλώνουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά και από επάνω τοποθετούμε τα θαλασσινά μας.

10. Περνάμε την σάλτσα (που δημιουργήθηκε από τα θαλασσινά) από σινουά και ανακατεύουμε τις τομάτες καρέ και το εστραγκόν ψιλοκομμένο και το περιχύνουμε πάνω στην τάρτα μας.

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικές γαρίδες με πέστο, νιόκι και αρακά

Ένα εύκολο, υγιεινό κι απολαύστικο πιάτο, έτοιμο σε 20 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τηγανητός μπακαλιάρος με τέλειο κουρκούτι

Πώς να κλέψεις τις εντυπώσεις στο παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάνε τη γευστική διαφορά αυτή την 25η Μαρτίου με μια πεντανόστιμη σκορδαλιά

Με αυτή τη συνταγή θα καταφέρεις να απολαύσεις κάτι από την παραδοσιακή γεύση 

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει

CELEBS

Νικόλαος - Τατιάνα: Έχουν χωρίσει εδώ και καιρό - Σε νέες σχέσεις και οι δύο

Ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ διήρκησε 14 χρόνια

FITNESS

5 ιδανικά είδη άσκησης για την περίοδο της εγκυμοσύνης

Για να διατηρηθείς ενεργή και γεμάτη ευεξία τους μήνες που περιμένεις το μωρό σου