ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει Κατσικάκι μπούτι γεμιστό με μελιτζάνα & ταλαγάνι, με σάλτσα δυόσμο & αστερογλικάνισο
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
ΥΛΙΚΑ
1 μπουτάκι κατσικάκι (άνευ οστών καθαρισμένο) 1 κιλό περίπου
1 μεσαία μελιτζάνα
100 γρ ταλαγάνι τυρί ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό
3 κλωναράκι φρέσκο δυόσμο
1 μικρό φοινόκιο
1 ξερό κρεμμύδι
5 αστεργλυκάνισο
½ ποτήρι ούζο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο νερό
1 μπόλια από το κατσίκι
Λίγο corn flour
Αλάτι-πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
1 φύλλο λαδόκολλα
½ ελαιόλαδο
Σχοινί για τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαλακώνουμε τις μελιτζάνες που τις έχουμε κόψει σε φέτες.
2. Ανοίγουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
3. Τοποθετούμε κάθετα τις μελιτζάνες, μετά τον δυόσμο, τυρί και λίγο λάδι.
4. Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το τοποθετούμε μέσα σε μπόλια από κατσίκι. Το τυλίγουμε σαν μεγάλο ντολμαδάκι και το δένουμε με σχοινί.
5. Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα λίγο λάδι και θωρακίζουμε το κρέας. Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, τον αστερογλυκάνισο, δυόσμο, αλάτι-πιπέρι, ούζο και τέλος το κρασί.
6. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα (αν το μπουτάκι είναι 1 κιλό) και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
7. Όταν ψηθεί τα λαχανικά τα περνάμε στο μπλέντερ και τα δένουμε για να γίνει η σάλτσα.
8. Σερβίρουμε το κατσικάκι σε φέτες ζεστό.
SELECTIONS
- Πώς να διαλέξεις και να φροντίσεις το αθλητικό σου σουτιέν
- «Ως γυναίκα δεν έχω χώρα. Ως γυναίκα, η χώρα μου είναι όλος ο κόσμος» Virginia Woolf
- 4 κρέμες ματιών με βιταμίνη C για να πεις «αντίο» στους μαύρους κύκλους
- Γιατί το λευκό t-shirt είναι το απόλυτο wardrobe staple που πρέπει να αποκτήσεις - Πέντε επιλογές της fashion editor του AllYou