ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει αλμυρή πανακότα με πέστο βασιλικού & στίκ με μαύρη ελιά
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
ΥΛΙΚΑ (για 4 ποτήρια)
Για την πανακότα
½ lt κρέμα γάλακτος
4 μικρά φύλλα ζελατίνα
Αλάτι-πιπέρι
80γρ πέστο βασιλικό
½ τμχ ματσάκι βασιλικό
Για την σαλάτα
200 γρ τοματίνια κίτρινα
200 γρ τοματίνια κόκκινα
2 τμχ μικρά αβοκάντο
2 τμχ λεμόνια
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 σκόρδο (μύτη από το μαχαίρι)
½ τμχ ματσάκι βασιλικού
2 γαρίδες βραστές ανά άτομο
Για τα στικ
2 φύλλα κρούστα
50 γρ πουρέ μαύρης ελιάς
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τα φύλλα του βασιλικού, αλάτι και πιπέρι για λίγα λεπτά.
2. Μόλις είναι έτοιμη, βάζουμε μια κουταλιά πέστο.
3. Μαλακώνουμε σε ζεστό νερό τα φύλλα της ζελατίνας Και μετά τα προσθέτουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος που έχουμε ετοιμάσει.
4. Την σουρώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει.
5. Κόβουμε σε κομμάτια μικρά τα τοματίνια Και τα αναμειγνύουμε με το λάδι, λεμόνι, αβοκάντο και βασιλικό.
6. Βάζουμε την σαλάτα πάνω από την πανακότα (που έχει πήξει).
7. Τα στικ ελιάς τα ετοιμάζουμε ως εξής: Σε φύλλο κρούστας απλώνουμε τον πουρέ ελιάς σε μια γραμμή το τυλίγουμε σε πλεξούδα και το ψήνουμε στους 180 C για 5 λεπτά.
8. Τέλος, πάνω από την σαλάτα τοποθετούμε τις γαρίδες που τις έχουμε βράσει για 10 λεπτά.
9. Γαρνίρουμε με τα στικ ελιάς.