ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει νιόκι πατάτας με παντζάρια, κρέμα γκοργκοτζόλα & grappa, με φρέσκια ρόκα
Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...
ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)
500 γρ πατάτα βρασμένη με την φλούδα
150 γρ αλεύρι (κρατάμε λίγο για να αλευρώσουμε στο τέλος)
2 κρόκους
2 παντζάρια μεγάλα βρασμένα & περασμένα στο μίξερ
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
50 γρ baby ρόκα
20 γρ σπασμένα καρύδια
Υλικά για την σάλτσα
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος
200 γρ γκοργκοτζόλα
2 κ.σ. grappa
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε την πατάτα, την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε.
2. Ρίχνουμε το αλεύρι περίπου 100 γρ (η πατάτα να είναι ζεστή) και ανακατεύουμε προσθέτοντας πιπέρι.
3. Βράζουμε το παντζάρι το περνάμε από το μίξερ και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές στο μείγμα με την πατάτα.
4. Μετά προσθέτουμε τα 2 αυγά (κρόκους).
5. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε ζεστό νερό και με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα νιόκι και όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τα βάζουμε αμέσως μέσα σε κρύο νερό με πάγο.
6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε τα νιόκι που έχουμε στραγγίσει από τον πάγο.
7. Τα σβήνουμε με grappa.
8. Για την σάλτσα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη γκορκοτζόλα και grappa.
9. Σερβίρουμε τα νιόκι με την σάλτσα και την ρόκα με τα καρύδια.