O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει νιόκι πατάτας με παντζάρια, κρέμα γκοργκοτζόλα & grappa, με φρέσκια ρόκα - AllYou.gr

Search

O Jean Louis Capsalas μάς φτιάχνει νιόκι πατάτας με παντζάρια, κρέμα γκοργκοτζόλα & grappa, με φρέσκια ρόκα

Ο executive chef του “Δειπνοσοφιστήριον Catering” σού προτείνει...

17 Ιουνίου 2016

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

500 γρ πατάτα βρασμένη με την φλούδα

150 γρ αλεύρι (κρατάμε λίγο για να αλευρώσουμε στο τέλος)

2 κρόκους

2 παντζάρια μεγάλα βρασμένα & περασμένα στο μίξερ

Αλάτι-πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

50 γρ baby ρόκα

20 γρ σπασμένα καρύδια

Υλικά για την σάλτσα

½ ποτήρι κρέμα γάλακτος

200 γρ γκοργκοτζόλα

2 κ.σ. grappa

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βράζουμε την πατάτα, την ξεφλουδίζουμε και την λιώνουμε.

2. Ρίχνουμε το αλεύρι περίπου 100 γρ (η πατάτα να είναι ζεστή) και ανακατεύουμε προσθέτοντας πιπέρι. 

3. Βράζουμε το παντζάρι το περνάμε από το μίξερ και ρίχνουμε 2-3 κουταλιές στο μείγμα με την πατάτα. 

4. Μετά προσθέτουμε τα 2 αυγά (κρόκους). 

5. Βάζουμε το μείγμα μέσα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε ζεστό νερό και με ένα ψαλίδι κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τα νιόκι και όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού τα βάζουμε αμέσως μέσα σε κρύο νερό με πάγο. 

6. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε τα νιόκι που έχουμε στραγγίσει από τον πάγο.

7. Τα σβήνουμε με grappa. 

8. Για την σάλτσα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη γκορκοτζόλα και grappa.

9.  Σερβίρουμε τα νιόκι με την σάλτσα και την ρόκα με τα καρύδια.

Συντάκτης

Summer in the city

Beach Please! Πώς να ντυθείς για γάμο σε νησί και να είσαι glamorous

Σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να είσαι… chill but fabulous!

Να τι πρέπει να κάνεις άμα καείς από τον ήλιο

6 tips για να θεραπεύσεις τα ελαφριά εγκαύματα και γρήγορα!

Οι 5+1 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Είναι δυο (ή και τρία) βήματα από την Αθήνα και θα σε κάνουν να νιώσεις ότι είσαι ήδη διακοπές!